06-82907209 info@jrkors.nl

Windows 10

Microsoft stelt Windows 10 beschikbaar als gratis upgrade voor compatibele apparaten waarop een legitieme versie van Windows 7 Service Pack 1 of Update voor Windows 8.1 wordt uitgevoerd.

De gratis upgrade is een volledige versie van Windows (niet een evaluatieversie of introductieversie) en is tot 29 juli 2016 beschikbaar. Nadat u de upgrade hebt uitgevoerd, hebt u Windows 10 gratis op dat apparaat.

De tijd die nodig is om te upgraden naar Windows 10 hangt af van factoren zoals de leeftijd en configuratie van uw apparaat. Bij de meeste apparaten duurt een upgrade ongeveer een uur nadat het downloaden is voltooid. Op oudere apparaten kan dit langer duren en op sommige nieuwe apparaten met hoge prestaties kan de upgrade sneller gaan.

Wanneer u een gratis upgrade uitvoert naar Windows 10, behoudt u een versie van Windows die lijkt op de versie die u momenteel uitvoert. Als u bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium hebt, ontvangt u een upgrade naar Windows 10 Home.

In de volgende tabellen staat welke versie van Windows 10 u ontvangt op basis van uw huidige versie van Windows.

Van versie Windows 7Naar versie Windows 10
Van versie Windows 7

Windows 7 Starter

Windows 7 Home Basic

Windows 7 Home Premium

Naar versie Windows 10

Windows 10 Home

Windows 10 Home

Windows 10 Home

Van versie Windows 7

Windows 7 Professional

Windows 7 Ultimate

Naar versie Windows 10

Windows 10 Pro

Windows 10 Pro

Van versie Windows 8.1Naar versie Windows 10
Van versie Windows 8.1

Windows 8.1

Naar versie Windows 10

Windows 10 Home

Van versie Windows 8.1

Windows 8.1 Pro

Naar versie Windows 10

Windows 10 Pro

Voor informatie over de belangrijkste functies die beschikbaar zijn in Windows 10 Home en Windows 10 Pro, verwijzen we u naar de vergelijkingstabel voor de verschillende versies.

Ja, er is een aantal verschillende manieren om van Windows 10 terug te gaan naar een eerdere versie van Windows:

  • Als het minder dan een maand geleden is dat een upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd, kunt u naar de vorige versie van Windows teruggaan via Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Herstel.

  • U kunt mogelijk uw apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen als deze optie wordt geboden door de fabrikant van uw pc.

  • Als er geen opties voor teruggaan en het herstellen van fabrieksinstellingen beschikbaar zijn, kunt u installatiemedia en een productcode gebruiken om een eerdere versie van Windows te installeren.

Voor meer informatie over en instructies voor teruggaan naar een eerdere versie van Windows raadpleegt u Herstelopties in Windows 10.

Win10