06-82907209 info@jrkors.nl

Domotica

Momenteel is het FIBARO systeem de beste Home Automation oplossing beschikbaar in de markt.

Fabrikant Fibaro biedt een compleet draadloos installatiesysteem, dus geen extra noodzakelijke bekabeling. De mini modules kunnen in iedere 50mm diepe universeel doos worden geïnstalleerd b.v. achter een lichtschakelaar, en zijn compatibel met ieder elektrisch systeem. Dit is het enige systeem op de markt wat geschikt is om LED of TL verlichting te bedienen zonder een neutraal draad (oud-type elektrische systemen). De Fibaro apparaten zijn niet permanent aangesloten op de gebouw infrastructuur. Dus, als u uw interieur wilt wijzigen, wordt u niet gehinderd en kan de module worden verplaatst. Dankzij het mesh netwerk zal de module zijn locatie (doorvertellen) en de samenwerking met de overige systeemcomponenten hervatten.

Compatibiliteit en de Z-Wave technologie

Fibaro biedt volledige vrijheid van bediening en communicatie, daar deze compatibel is met de meerderheid van mobiele telefoons beschikbaar in de markt. Fibaro is compatibel met de draadloze producten van bijna 300 onafhankelijke fabrikanten en met alle overige apparaten, welke bediend mogen worden met gebruik van systemen ontwikkeld door onze concurrenten. Het HomeCenter is compatibel met diverse IP camera’s beschikbaar in de markt. Dit gebeurt op basis van de zogenaamde RTSP stream. Gebaseerd op het detecteren van een incident zal het systeem een foto of video naar uw mobiele telefoon verzenden.

Systeem Intelligentie

Het Fibaro Systeem controleert en bewaakt de status van individuele apparaten en, indien noodzakelijk, informeert het u over een incident. Dit is momenteel het enige systeem op markt welke de exacte positie weet van een omhoog gebracht rolluik of opengemaakte deur, etc. Dit wordt automatisch ververst. Ook word er automatisch een back-up gemaakt van de bewaarde instellingen en worden deze verzonden naar externe servers. Batterij gevoede componenten informeren u van tevoren over de noodzaak om batterijen te vervangen. Indien u op vakantie gaat en bent vergeten de verwarming lager te zetten, zal Fibaro u een boodschap zenden met de vraag dit voor u te doen.

De Grafische Interface

Momenteel is dit het enige systeem met een simpele configuratie interface die u toestaan gebiedsgroepen tussen apparaten te wijzigen, scenes en de volledige systeem intelligentie vanaf iedere Computer op elk moment, zonder enige specialistische software of de noodzaak om technische ondersteuning te raadplegen.

Verwarming

Met de Danfoss Living Connect thermostaat knop kunt u op afstand de warmtevraag van uw radiatoren regelen. De thermostaat knop is voorzien van batterijen en kan zelf de kraan van de radiator openen en sluiten. D.m.v. toetsen op de thermostaat kraan kan deze ook lokaal bediend worden. Doordat de thermostaat knop communiceert met het Z-wave protocol werkt deze uitstekend met Fibaro HomeCenter 2 samen. U kunt handmatig de thermostaatknop bedienen vanuit uw iPhone app, maar ook d.m.v. een ingestelde scene. ( b.v. ruimte verwarmen tot 21C vanaf 15:00 uur). De Danfoss Living Connect knop wordt goed ondersteund door Home Center 2 en weergegeven middels een mooi en duidelijk icoon waarop de ingestelde temperatuur is af te lezen.

Beveiliging 

Het Fibaro Systeem is geïntegreerd met onze InteGra inbraakcentrale d.m.v. het gebruik van de InteGra Ethernet module die rechtstreek communiceert over IP met het Fibaro HomeCenter. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de aangesloten (draadloze) detectoren om bijvoorbeeld bij het binnentreden van een ruimte de verlichting aangaat of om de verwarming van die ruimte te verhogen/verlagen. Of in een natte ruimte een (draadloze) waterdetector een push bericht naar uw Smartphone te laten sturen bij waterlekkage. Enz. Middels de Binaire module kan het Fibaro systeem met ieder ander alarmsysteem communiceren op relais niveau. U plaatst dan bijvoorbeeld een Binaire Sensor in een ruimtelijke detector en sluit het N.C. contact aan op de ingang van de Binaire print. Deze kan dan bij een opening van de ruimtelijke detector dit draadloos doorgeven aan het HomeCenter, waarmee weer een scene kan worden aangestuurd. Ieder systeemcomponent zoals een PIR kan onafhankelijk van de inbraakcentrale werken. Indien de inbraakcentrale in alarm is en het systeem detecteert bijvoorbeeld een brand, zal iedere component onafhankelijk bepalen of een rolluik wordt geopend, openen van ramen, deuren, activeren van rook afzuigsystemen, etc. U hoeft hiervoor geen VPN verbinding of statisch IP adres te hebben om het systeem te bedienen.

Het Fibaro Systeem van Morgen

Fibaro Multimedia staat u toe om in de toekomst…

Bedienen van het systeem vanaf iedere TV met een HDMI aansluiting. U heeft een rustige avond thuis geplant en bent een film aan het kijken, wanneer er die avond wordt aangebeld. De film wordt gepauzeerd, de lichten gaan naar 30% in de woonkamer en 100% aan de voorkant van het huis. Het beeld van de camera aan de voorkant van het huis verschijnt op uw TV screen. U pakt de telefoon waarmee u het beeld van dichtbij kunt zien, U heeft een korte conversatie en opent het hek met een druk op de virtuele knop. Video’s bekijken en beheren van uw privé video bibliotheek. U heeft toegang tot uw favoriete video’s vanaf de plek waar uw TV is. Luisteren naar uw favoriete muziek in iedere ruimte, dankzij de draadloze audio Multi-room. Veronderstel… u komt de woonkamer binnen en uw favoriete muziek wordt afgespeeld. U loopt naar de keuken, sensoren detecteren uw aanwezigheid en de keukenradio start met het afspelen van dezelfde muziek. Maar er is meer… In het geval van brand, kunnen alle audio apparaten een specifieke boodschap afspelen om uw familie te waarschuwen. Fibaro-Multi-audio Fibaro’s unieke waardes

Met het Fibaro Systeem kunt u zelf scenes bepalen en gebiedsgroepen configureren tussen specifieke apparaten, in overeenstemming tot specifieke incidenten, zonder enige noodzaak om technische ondersteuning te raadplegen. U doet dit snel zelf, en indien de uitkomst niet bevalt of simpelweg van gedachte bent veranderd, wijzigt u dit snel zelf thuis of op het werk binnen enkele seconden. Ervaar zelf hoe simpel het is.

Fibaro is een systeem gemaakt door zowel enthousiastelingen en vaklieden betrokken bij intelligente gebouwen technologie. Fibaro wilde een oplossing creëren die beschikbaar is voor iedereen, daarom heeft Fibaro een topkwaliteit product ontwikkelt voor een redelijke prijs.

Fibaro-logo